Monday, December 24, 2007

24-ti


Jutro bese prilicno maglovito. Temperatura -5 stepeni. Prosetala sam, kao i obicno, do lokalnog jezera, kad imam sta i da vidim!


Zamrzlo! Sem na pojedinim delovima...


Drugo iznenadjenje behu labudovi, i to citava porodica :). U ovom kraju ih obicno nema. Navikla sam da vidjam iskljucivo patke.



Uglavnom, srecem neku stariju gospodju koja seta psa i koja me upita jedno prosto, ali definitivno interesantno pitanje, koje je glasilo: Kako su labudovi dosli ovamo kada mladi jos uvek ne mogu da lete?

Clueless. Ako neko ima ideju neka se javi.



Nije proslo mnogo vremena i poceli su da dolaze likovi sa kojima se redovno srecem u ranim jutarnjim casovima na jezeru. Vec se smesimo i pozdravljamo kao najrodjeniji, priupitamo se za junacko zdravlje i razmenimo po koju recenicu o vremenskim prilikama, a inace ne znamo ama bas nista jedni o drugima. Tu smo sa samo jednim razlogom - da hranimo patke. A ja usput povremeno i slikam. S' tim sto su patke danas nestale. Ali zato su tu bili galebovi koji se nisu bunili da ih zamene.


Da, trebalo je balansirati na ledu i izboriti se sa velikim komadima hleba :)


Bese tu i par sitnijih primeraka pticijeg roda.



Po povratku kuci prolazim pored malog potoka, kad tamo ONA!


Ljudi moji, kada bi samo znali koliko mi je ova caplja zadala muka u zadnja dva meseca! A moj muz naravno pita otkud znam da je to bas uvek ista caplja... Pa ne mogu da se zakunem, ali verujem da jeste. I nikako nisam uspevala da je slikam! Redovno stoji na vrlo nepristupacnom mestu i naravno odlece cim se neko pojavi. A bilo je i situacija kada je za inat stajala, a ja nisam imala kameru! Marfi?

I danas konacno! I nije me zao sto se jadna ubih preko silnog zbunja, pa sam na kraju i zakoracila u vodu. Na moje iznenadjenje, uopste se nije puno uzrujala mojim prisustvom, ali me mrko pogledala ;)


Nakon toga sam srecna otisla kuci. Usput uhvatim Deda Mraza u akciji. Obija komsijsku terasu! :-D


Koristim se prilikom da cestitam Bozic svima koji slave i pozelim od srca sve najbolje za praznike i nastupajucu godinu.


5 comments:

etotako said...

Pa ti imaš lokalno jezero :)
E ma nemoj!

Ova s dekom me nasmejala baš. A ostale su čarobne.

I svega i tebi dobrog. I sadašnje i buduće. Praznike.

Anonymous said...

Milena divne su fotografije :)

Svako dobro!
Srecni praznici!

Milena said...

Etotako, ovde ima gomila jezera, pa moram nekako da ih imenujem :-D. Zovem ga lokalno posto je na svega pet minuta hoda od stana. Do Ciriskog mi treba nekih pola sata tramvajem :)

Hvala obema na lepim zeljama. Sve najbolje!

Nishville said...

Hey! :)
Pa ja nisam znao za ovaj blog!!! Addovao sam te ;)
Milena zelim ti lep provod za novu godinu i sve najbolje u 2008. :)
Ziveli!

Anonymous said...

Sorry for off topic, but 2012 is close, is this really matter?